Hanoi, een drukte van jewelste!
Hanoi, dag 2 van onze reis:
Vanmorgen om 9uurop pad gegaanomdat we voor 10u in het Mausoleum van Ho Chi Minh moesten zijn. Dit is de eerste president van Vietnam geweest ende heiligste van het heilige in Vietnam. Elke Vietnamees onderneemt de pelgrimstocht hier naartoe.Nadat we alle onze spullen moesten afgeven moesten we in een rij gaan staanper 2 en netjesen stilletjes het Mausoleum betreden. Naht werd zelfs op de vingers getikt omdat ze te 'hard' zou praten.Alles volgens de regeltjes net als vroeger op school.
Het verkeer lijkt alsmaar erger te worden. Je moet echt lef hebben om over te steken.Bussen, vrachtwagens, brommers, auto's, taxi en fietsers razen voorbij zonder te stoppen. Je moet jezelf dus letterlijk in het verkeer gooien.
Vanmiddagzijn we naar het traditioneel waterpoppenballet geweest waar iedereen toch moeite had zijn ogen open te houden omdat we in een heerlijk koele ruimte zaten.20 graden verschil met buiten... Maar wel de moeite waard (filmpjes zullen volgen op youtube)
DeVietnamezen zijn erg prettig in omgang, spreken ons vaak om een praatje met ons te maken om hunEngels teoefenen. Ook maken ze foto's vanLoes&Paulien en willen zede meisjes graag aanraken aan het haar. Ook flink wat bekijks van alle gasten hier, elke jongen draait hier zijn hoofd voor om als de blonde dames voorbij komen!
Ook nog een mooi staaltje van oplichterij meegemaakt... Riksja vroeg 100 Dong en na ons afgezet te hebben bleek dit 100000 te zijn. Mooi niet dus, Nath heeft flink lopen knallen en daarna weggelopen zonder te betalen, de 5000 dong die we aanbodenwilden ze niet aannemen. Dit gaf ons geen fijn gevoel, want we zaten net in een achterbuurt. Vandaar dus snel wegwezen naar het hotel per taxi, want Nath durfde niet meer de grote straat over te steken.
Nu snel een hapje eten, het is hier in 20u en we hebben honger!
Morgen gaan we een heel mooie boottocht maken in de baai van Halong... Hopelijk is het nu weer rustig, want vorige week heeft hier een typhoon flink huisgehouden... Daarna overnachten we op een klein eilandje (Quan Lann)in een bamboehutje... heerlijk!!!!
Tot binnenkort!
Heel veel groetjes uit het broeierige en vochtige Vietnam!
Nath, Tjeerd, Loes&Paulien
Ps: heel erg bedankt voor alle leuke reacties!
wat een geweldige belevenissen. Lekker genieten van deze bijzondere vakantie!!!
lgr Pascale
Lieve allemaal. Fijn dat jullie eerste dagen zo goed verlopen. Ik was toch wel een beetje bang dat jullie moeite zouden hebben met de overgang van temperatuur maar ook van cultuur. Hier alles ok.Geniet van alles en tot jullie volgende bericht.
Dan moest je goed stil zijn dat is moeilijk voor jou he en veel plezier morgen met de boottocht en nog een fjine vakantie en ik ga vrijdag op vakantie en week dus ik weet niet of ik daar op een computer kan maar doe je familie ook maar een fijne vakantie wennen en jij ook een fijne vakantie Xxxxxxx love you (L) (L)
Het zal die harde vlaamse G wel geweest zijn nath ;-) Hou je in in het vervolg hè, hahahaha!